-
info
You Are Here is the result of extensive studies on colour and material, aiming to visualise the "dot" that appears in one's vision, at moments of engaging with Chasing The Dot. Premiering at Vermeulen's first large scale solo show, at Rijksmuseum Twenthe, the work holds a central position within the exhibition, inviting viewers to engage with its changing hues and dynamic presence. Focused on the fluidity of color transitions, You Are Here slowly pulsates light, shifting through a spectrum of colours while playing with perception and spatial presence in a pitch dark room.
-
info
-
info
Fanfanfan is a series of "hyper sculptures", 3D shapes rotating at very high speed. White light is projected on them, which interfere with the rotating materials. An astonishing colour spectrum emerges, accompanied by all kinds of fascinating stroboscopic phenomena.
-
info
‘Stel je voor: een ruimte met rondom wanden van wit fijnmazig gaasdoek. Dubbellaags, opdat de overlappende gaatjesstructuur een vreemd golvend optische illusie creëert, die elk gevoel van afstand of diepte onmogelijk maakt. Een ingenieus samenspel van soundtrack, gekleurd licht en stroboscoop doet de rest en lanceert je in een wonderlijke fractalwereld. Overal gegons, flakkerende patronen en de overrompelende, licht beangstigende sensatie dat het lichaam oplost tot er alleen een kijkend en luisterend bewustzijn overblijft.' – Joep Christenhusz, NRC Handelsblad More Moiré² is een 360-graden panoramische Ganzfeldruimte waarin een immersief landschap van moirépatronen wordt gecreëerd. De toeschouwer wordt omringd door een bewegend gordijn van gelaagd gaasmateriaal, aangestuurd door twee motoren. Wanneer de rasterpatronen met elkaar interfereren wordt de kijker in de beweging van de moirépatronen getrokken. Ons gevoel voor tijd en ruimte lijkt soms te worden weggezogen door de digitale werelden op de beeldschermen waarmee we ons omringen. Hierdoor lijken we soms de materiële basis van het bestaan te vergeten. Met gecomponeerde landschappen van licht, geluid en klotsende moiré-patronen poogt More Moiré² de zintuigen van de bezoeker te herstarten en een bewustwording van het eigen materiële bestaan af te dwingen. De installatie is een onderzoek naar de spanning tussen de ervaring van lichaamloze digitaliteit en de materiele lichamelijkheid. More Moiré² had nooit het levenslicht gezien zonder de inzet van coproducenten Sonic Acts en de W139 en de steun van het Filmfonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Re-Imagine Europe en Universiteit Twente.
-
info
TLLLLLLLT is een instrument dat wordt gevormd door tl-armaturen (fluorescentielampen), een technologie die snel aan het verouderen is omdat deze wordt vervangen door LED's. Het zachte percussiegeluid van tl-verlichting klinkt bij iedereen van een bepaalde generatie bekend in de oren. De installatie speelt met dit kenmerkende akoestische geluid en de knipperende fluorescerende tl-lampen die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. TLLLLLLLT heeft zich in de loop der jaren onthuld in vele verschijningsvormen, een aantal dat in de toekomst alleen maar zal toenemen.
-
info
Flap Flap is een metershoog instrument waarin een 36m² doek bespeeld kan worden door middel van een mechanisch aangestuurde stok die je zeer snel op en neer kan laten bewegen. Er ontstaat een abstracte hypnotiserende choreografie van klotsende en dansende stof dat, wanneer tot het uiterste gedreven, kan transformeren in een agressief en luidruchtig flapperende performance. ‘Waar het geluid van Flap Flap eerst nog iets van geflapper heeft, beweegt de installatie al gauw zo snel dat het met een geratel als een drilboor de dreunende muziek van het feest beneden overstemt. […] Door de snelle schokken is er van het vierkante vlak weinig meer over, de patronen hypnotiseren; ik zie een woestijnlandschap in een storm. Wanneer Vermeulen speelt met het licht, lijkt het oranje vlak op te gloeien als een tropisch dier dat zich opblaast om een paringsdans te doen.’ – Lies Mensink, Cultuurpers ‘Meest indrukwekkend is het werk van Philip Vermeulen (1986). Zijn Flap Flap is een één meter groot stalen frame waarbinnen een oranje zeil is bevestigd. Vier motoren in de hoeken laten het zeil zakken en zetten het weer vast, terwijl een bewegende tentstok in het midden snel het doek op en neer beweegt. Het resultaat van deze ‘choreografie voor doek’ is een hypnotische visualisatie als of het een groot videoscherm is.’ – Thomas van Huut, NRC Handelsblad
-
info
‘Slue is ongrijpbaar en mooi, maar soms beangstigend en eng vanwege de plek en het geluid. Het is een dunne lijn tussen fascinatie en angst dat de kabel zal knappen’. – Ingeborg van Lieshout, bright.nl Betekenis van het Engelse woord ‘Slue’: gewelddadig of ongecontroleerd draaien of glijden. Slue is het opgepompte zusje van 10 Meters of Sound. Meerdere elastische kabels worden gespannen over een grote ruimte die boven een rij lichten hangt. De kabels roteren met afwisselende snelheid, de lucht beschilderend met ‘whoosing’-achtige geluiden en strepen van gekleurd licht. Slue is een onderzoek naar chaotische patronen die ontstaan in de interactie tussen zweepelastiek, de lichtfrequenties en het effect ervan op de perceptie van de kijker in combinatie met de stedelijke of landschappelijke omgeving waar het zich bevindt. De installatie is gemaakt in samenwerking met kunstenaar Mischa Daams en ging in première op het festival Into The Great Wide Open op Vlieland, waar het zich uitstrekte tussen bomen in het bos.
-
info
‘[…] het ronddraaiende elastiek in 10 Meters Of Sound levert wonderschone moiré-patronen op waar je minutenlang gebiologeerd naar kan kijken, maar tegelijkertijd hoop je dat je maar geen gevaar loopt.' – Rijksmuseum Twenthe 10 Meters Of Sound is een interdisciplinaire kinetische installatie van vier vervaarlijk ronddraaiende elastieken van elk 10 meter lang. De interferentie van de elastieken met de lucht creëert golvende en flikkerende patronen. Moiré-patronen verschijnen wanneer twee vergelijkbare patronen elkaar overlappen en er een derde patroon ontstaat. Het ‘whooshende’ geluid van de elastieken en de wind die daarbij vrijkomt doet de toeschouwer als het ware 10 meter lang geluid zien, horen en voelen. Het werk is in 2019 aangekocht door Rijksmuseum Twenthe met hulp van het Mondriaan Fonds en is opgenomen in de collectiepresentatie ‘Ars longa, vita brevis’, waarvoor Vermeulen de omringende zaal mocht cureren met andere stukken uit de vaste collectie van het museum.
-
info
‘Boem BOem is een percussie instrumenten van monumentale proporties dat met zijn onmenselijke kracht je lichaam laat sidderen van angst.’ – Matteo Marangoni, Neural Magazine. De naam Boem BOem komt van het klankgedicht ‘Boem Paukeslag’ van Paul van Ostaijen. De installatie is een akoestisch instrument, bestaande uit twee zwaar opgevoerde schiettuigen die tennisballen met een snelheid van 150 km/u afschieten tegen twee resonerende houten klankkasten. De ballen kaatsen hard terug en worden 15 meter verder opgevangen in een vangnet en opnieuw afgeschoten. Een gesloten cirkel. Boem BOem schiet ballen in verschillende composities. Van funky ritmes, gecomponeerd door Vermeulen, tot minder gedefinieerde algoritmes, gecomponeerd door de machine zelf. De composities zien er gewelddadig uit en klinken ook zo. Ze laten het publiek, dat vlak naast de overvliegende ballen staat, meetrillen en het geweld van het oorverdovende geluid ervaren. Het werk is tot stand gekomen dankzij de steun van V2_, instituut voor instabiele media, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en MetaMedia Kroatië. Boem BOem / Physical Rhythm Machine kreeg van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten de ArtScience prijs toegewezen en was genomineerd voor de Piket Schilders prijs 2017.
-
info
-
info
‘Boem BOem is een percussie instrumenten van monumentale proporties dat met zijn onmenselijke kracht je lichaam laat sidderen van angst.’ – Matteo Marangoni, Neural Magazine.
-
info
More Moiré is a sensorial powerful audio-visual installation. In a meter-sized oval capsule, visitors enter a panoramic Ganzfeld, with no horizon or anchor, causing them to lose their sense of depth and experience intense disorientation as they undergo perceptual deprivation. Within this immersive, composed landscape of light, sound, and shifting moiré patterns, visitors’ senses are put to a test, and emotional responses are provoked. In an overwhelmingly cinematic experience, Philip Vermeulen explores the fundamentals of human perception in an investigation of the dissonance occurring in simultaneous experiences of incorporeal digitality and material corporeality. More Moiré forces a reset of the senses while fueling awareness of one’s material existence. It is like entering a microcosmos, where it is entirely possible to merge with the surroundings while the outside world slowly dissolves around one. More Moiré was jointly commissioned by Sonic Acts and W139 and supported by The Netherlands Film Fund, Creative Industries Fund NL, Re-Imagine Europe, and The University of Twente.
Websites
Social media
Curriculum vitae
Opleidingen
-
2013 - 2017ArtScience Interfaculty Den Haag, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Diploma behaald
-
2009 - 2012Beeldende Kunst Breda, St. Joost Academie
-
2008 - 2009Nederlandse Film & Televisie Academie - Productie Diploma behaald
tentoonstellingen
-
2024Chasing the Dot Rijksmusuem Twenthe Enschede, Nederland Tot en met 5 januari 2025 is in Rijksmuseum Twenthe de allereerste museale solotentoonstelling van de opkomende kunstenaar Philip Vermeulen te zien. Onder de titel "Philip Vermeulen. Chasing The Dot" worden maar liefst zes van zijn intrigerende werken gepresenteerd, elk in een eigen zaal. Bovendien zijn speciaal voor deze tentoonstelling twee gloednieuwe werken ontwikkeld. Hypersculpturen In zijn werken verkent Vermeulen via beweging, licht, trillingen en geluid de fundamenten van de menselijke waarneming. Wat doet licht met onze hersenen, hoe registreren we beweging, hoe voelt geluid, en zien we eigenlijk wel wat we denken te zien? Vermeulen's ruimtevullende installaties, die hij zelf 'hypersculpturen' noemt, lijken voor de ogen van de toeschouwer te transformeren, waardoor een unieke en betoverende ervaring ontstaat. www.rijksmuseumtwenthe.nl/rubriek/3758/en/philip-vermeulen-chasing-the-dotnbsp Solo
-
2023Hypersculptures International Light Art Musuem Unna, Duitsland De term ‘hyper’, afkomstig uit het Grieks, draagt het idee van excessen met zich mee. In de overdrijving van normale maten, in de verandering van verhoudingen, is er in de kunst altijd een bijzondere focus geweest. Naast de buitengewone omvang van de kunstwerken verwijst ‘hyper’ vooral naar de ‘hypernieuwe’ multimediatechnologie die de exposerende kunstenaars gebruiken voor hun lichtsculpturen. Elk werk vult een volledige ruimte en biedt een meeslepende en blijvend indrukwekkende ervaring. Philip Vermeulens werk 10 Meters of Sound is een audiovisuele kinetische compositie. Vier elastische banden van tien meter lang draaien en beginnen te golven, waardoor moirépatronen ontstaan. www.lichtkunst-unna.de/en/exhibitions Groep
-
2023Turbulentie Omstand Arnhem, Nederland De curator van de expo Turbulentie is Jop Vissers Vorstenbosch. Daarnaast was hij ook deelnemer aan de expo. Samen met Omstand heeft hij deze tentoonstelling samengesteld. >> Vissers Vorstenbosch was al langer gefascineerd door het gebouw en de architectuur van Omstand. Dit resulteerde in gesprekken met Omstand en uiteindelijk in een uitnodiging van Omstand aan Vissers Vorstenbosch om een tentoonstellingsvoorstel te ontwikkelen. Materie speelt een belangrijke rol in het werk van Vissers Vorstenbosch. De inspiratiebron voor zijn eigen kunstpraktijk is de gebouwde omgeving en ook in zijn eigen werk hoeven geschilderde lagen niet per se uit verf te bestaan. Samen met Omstand ging Vissers Vorstenbosch in deze groepstentoonstelling op zoek naar kunstenaars die werk maken vanuit ditzelfde principe. De hoge smalle ruimtes bij Omstand spelen hierbij een bepalende rol, vooral voor de afstand die je (juist niet) kunt nemen. Constructie, fabricage en huid zijn dan onmogelijk te missen. Vissers Vorstenbosch wilde met deze tentoonstelling de rekbaarheid van de hedendaagse schilderkunst zichtbaar maken. Kunstwerken gemaakt met een ander medium dan verf, zoals bijvoorbeeld binnenvallend licht door glas, plastic en andere materialen, machines, apparatuur of beweging. www.omstand.nl/activiteiten/turbulentie/ Groep
-
2023Boem BOem Voorlinden Musuem Wassenaar, Nederland Door tennisballen met zo’n 150 km per uur te laten knallen tegen twee enorme klankkasten, maakt Philip Vermeulen de meest funky ritmes en strakke beats. Zijn indrukwekkende installatie Boem BOem is voor het eerst in een museum te ervaren: in Voorlinden knalt Vermeulen op 11 en 12 februari en van 18 februari tot en met 5 maart 2023 zijn denderende tennisballeninstrument af. De performances zijn kort – zo’n 10 minuten –, maar oorverdovend mooi en onvergetelijk intens. www.voorlinden.nl/tentoonstelling/philip-vermeulen/ Solo
-
2023Superluminal Light Art Museum Budapest Budapest, Hongarije Op de doorlopende tentoonstelling zijn meer dan 40 internationaal bekende kunstenaars van over de hele wereld te zien die licht willen presenteren als een fysiek en natuurlijk fenomeen, maar ook als een indicator van technologische ontwikkelingen. Curatoren: Barnabás Bencsik, Borbála Szalai Assistent curator: Dalma Kovács Het licht zelf (de aard van golven en deeltjes, de fysieke en optische kenmerken, de biologische betekenis ervan, enz.) vormt de kern van de kunstwerken en de verschillende thema's die ze onderzoeken - van supernova's tot zwarte gaten, van kunstmatige natuur tot parallelle universums, van van geprogrammeerde neurale netwerken tot stralende glazen objecten, of van het noorderlicht ingekapseld in kristallijne structuren tot de choreografie van licht op het netvlies - zoek nieuwe perspectieven voor een dieper begrip van de aard van licht, binnen of buiten de rijken van zichtbaarheid. lam.xyz/ Groep
-
2021Verbógen Verbrijzeld W139 Amsterdam, Nederland Verbógen Verbrijzeld onderzoekt hoe wit licht versplinterd en verbogen kan worden – hoe je met de materie kan samensmelten. In de solotentoonstelling van Philip Vermeulen maak je kennis met zijn nieuw ontwikkelde ‘hyper-sculpturen’, die wit licht ombuigen en mechanisch verbrijzelen tot duizenden stukjes kleur. Het kleurengeraas, het indringende geluid en de wind van de snel draaiende machines geven je een intens fysieke ervaring. De werken gaan in een meta-compositie met elkaar in dialoog, waardoor je ondergedompeld zal worden in de dynamiek tussen mens en machine. w139.nl/nl/event/verbogen-verbrijzeld/ Solo
-
2020More Moiré² Stedelijk Museum Amsterdam Amsterdam, Nederland www.stedelijk.nl/en/news/stedelijk-museum-presents-new-philip-vermeulen-installation-during-sonic-acts-academy Solo
-
2020Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2020 Stedelijk museum Schiedam Schiedam, Nederland TLLLLLLLT www.volkskrant.nl/cultuur-media/van-flikkerende-tl-buizen-tot-zwetend-keramiek-dit-zijn-de-kanshebbers-voor-de-volkskrant-beeldende-kunst-prijs~b9a535b8/ Groep
-
201910 Meters Of sound Novas Frequências Rio De Janairo, Brazilië Expositie met o.a. 10 Meters of Sound. novasfrequencias.com/2019/ Groep
-
2019
-
2018OUT OF ORDER PERFORMING OBJECT Arti Amicitiae Amsterdam Amsterdam, Nederland Kinetic Contemporary Group Show met Flap Flap. www.arti.nl/tentoonstelling/5524-2/ Groep
-
2018CTM Turmoil Halle Am Berghain Berlin, Duitsland Physical Rhythm Machine / Boem BOem. Solo
-
2018Ars Longa, Vita Brevis Rijksmuseum Twenthe Enschede, Nederland Collectie presentatie van het Rijksmuseum Twenthe, 10 Meters Of Sounds inbegrepen. www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/2417/nl/philip-vermeulen-spelen-en-beteugeling# Groep
-
2017
-
2017The Wild W139 Amsterdam, Nederland Kinetic Contemporary groepsexpositie met Serpent/WhoesWhoesh. w139.nl/nl/event/the-wild/ Groep
-
2016Boem BOem Mapping Festival Geneva, Zwitserland Groep
Internationale uitwisselingen / Artist-in-residencies
-
2022Sonic Acts Den Haag, Nederland More Moiré3 Production Residency in LAAK
-
2022Stichting Spatial Media Laboratories Rotterdam, Nederland Autopilot for Immersive Installations, The Creative Industries Fund NL www.spatialmedialabs.org/
-
2020Stichting Spatial Media Laboratories Rotterdam, Nederland Autopiloot voor immersieve installaties. Philip Vermeulen wil op een meer intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier kunnen componeren met beweging, licht en geluid voor audiovisuele installaties. Tijdens een residentie bij Stichting Spatial Media Laboratories onderzoekt Vermeulen via experiment en prototyping welke technologische toepassingen hiervoor kunnen worden gebruikt. Het doel is om een 'compositie-engine' te ontwikkelen die uiteenlopende hard- en softwarecomponenten voor het aansturen van audio, video, licht en machines samenbrengt in een aansturings- en compositiemodel. De resultaten en ervaringen uit het ontwikkelproces worden gedeeld via workshops, online en tijdens een publieke presentatie bij tentoonstellingsruimte W139.
-
2019UTwente Enschede, Nederland Op de Universiteit Twente wordt voor 3 tot 6 maanden per jaar een ‘artist in residence’ aangesteld: een kunstenaar die de campus tijdelijk gebruikt als werkplek en soms ook als woonplek. Op deze manier ontstaat een nauwe verbinding tussen kunst, onderzoek en onderwijs, en is er elk jaar weer nieuwe aandacht voor beeldende kunst op de campus en in de wetenschap. www.utwente.nl/campus/kunst-architectuur/artist-in-residence/
-
2016V2 Rotterdam / Metamedia Croatia Pula, Kroatië
opdrachten
-
2016Klepsydra Dag in de Branding Den Haag / Nederland, Nederland Klepsydra (2016) is een audiovisueel instrument dat is gemaakt in opdracht voor de uitvoering van Kate Moore’s compositie “Klepsydra” op het Dag in De Branding Festival. De term “Klepsydra” komt uit het Grieks en betekent zandloper. In de installatie stroomt inkt uit geautomatiseerde druppelaars die aan het plafond hangen, waarbij de inkt neerkomt op versterkte schalen die ondergedompeld zijn in grote aquariums. Terwijl de inkt blijft druppelen in het water, ontstaan er wervelende abstracte landschappen totdat het water volledig wordt gehuld in zware, donkere inktwolken. Ondertussen wordt het beeld van het glas ondersteboven geprojecteerd, zodat de inktwolken lijken op te stijgen Uitgevoerd
-
2015‘Speaker Swinging’ TodaysArt Den Haag, Nederland Performing Gordon Monahan’s ‘Speaker Swinging’ todaysart.nl/2015/program/gordon-monohan/ Uitgevoerd
Aankopen/werken in collecties
-
2021Mree - Seeing Clouds Rijksmuseum Twenthe Enschede
-
201810 Meters Of Sound Rijksmuseum Twenthe Enschede
publicaties
-
2023Ecoes #5 Catalogus Sonic Acts Press Arie Altena Amsterdam, Nederland sonicacts.com/archive/magazine-ecoes-issue-5 Cycles of water whirl through this body of texts. Sometimes they are heavy with ‘toxic muck’ and sometimes as light as bubbles, crystals of ice, or the hair on coral larvae. Occasionally they will speak to a feeling, but will often address a very specific port. Most importantly, all of them are the results of artists’ experiments and artistic meandering around the topic of water. In her visual essay, Annika Kappner asks you to fill a bathtub, or chose another body of water, and join her on a journey of exploring your relationship with water. The director of the Swiss Institute in New York, Stefanie Hessler, discusses with Hannah Pezzack her three exhibitions and publications – Tidalectics, Prospecting Ocean and Sex Ecologies – and explains the ‘oceanic feeling’ that flows through her curatorial work with artists. Japanese-French artist Tomoko Sauvage talks to Maud Seuntjens about her fascination with bubbles and water clocks, clepsydras, as imagined in her new sound installation Buloklok and other sound pieces. Dutch artist Philip Vermeulen discusses his two newer installations with Arie Altena; Boem BOem, a large environment with violently bouncing tennis balls, and More Moiré, an immersive and disorienting light and sound installation that dissolves the borders between one’s inner and outer worlds. Composer Tarek Atoui and field recordist Éric La Casa explore listening and sound recording within the harbours of cities such as Abu Dhabi, Singapore, Beirut, Istanbul and Porto, which they visited for Atoui’s project Waters’ Witness. Three ports along the river Thames play leading roles in Jac Common and Katy Lewis Hood’s dialogic experiment port motions. Therese Keogh is exploring an offshore dumping ground of dredged material, The Spoil Grounds, from the Port of Newcastle on Awabakal and Worimi Country on the east coast of Australia, the world’s largest coal export port. Alice Johnston Rougeaux takes us to the Cloud Bar – a vantage point for watching clouds in Lincolnshire, on the east coast of England. In Reef Lullaby, a chapter from the book The Sounds of Life (2022), Karen Bakker explores the ways coral reefs listen, explaining that coral larvae are able to sense sound through hairs (cilia) that coat their tiny bodies. Lucia Dove talks about three St. Elizabeth’s floods that happened in the early fifteenth century, in the Grote Waard, a farming region between South-Holland and Brabant that disappeared in one of the floods. Hannah Rowan
-
2019A Critical History of Media Art in the Netherlands Boek jap sam books Sanneke Huisman Amsterdam, Nederland www.japsambooks.nl/products/a-critical-history-of-media-art-in-the-netherlands-platforms-policies-technologies A Critical History of Media Art in the Netherlands
-
2017Brewing The Sublime Boek Philip Vermeulen Philip Vermeulen Den Haag, Nederland Thesis / Kookboek.
Recensies
-
2020Blog/Vlog We Are Public www.wearepublic.nl/5-dingen-die-je-moet-weten-over-philip-vermeulen/ Over kunstenaar Philip Vermeulen en zijn werk.
-
2020Sonic Acts Academy biedt memorabele performances vol experimentele geluidskunst Krant Joep Christenhusz www.nrc.nl/nieuws/2020/02/23/sonic-acts-academy-biedt-memorabele-performances-vol-experimentele-geluidskunst-a3991405 Over Sonic Acts festival 2020 en More Moiré².
-
2020Van flikkerende tl-buizen tot zwetend keramiek: dit zijn de kanshebbers voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs Krant Rutger Pontzen, Sarah van Binsbergen, Merel Bem en Anna van Leeuwen www.volkskrant.nl/cultuur-media/van-flikkerende-tl-buizen-tot-zwetend-keramiek-dit-zijn-de-kanshebbers-voor-de-volkskrant-beeldende-kunst-prijs~b9a535b8/ 'Komend weekend opent in het Stedelijk Museum Schiedam de dertiende aflevering van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Dit zijn de vijf genomineerde kunstenaars.'
-
2019The Experience Machines of Philip Vermeulen Website Maarten Buser www.the-low-countries.com/article/the-experience-machines-of-philip-vermeulen Interview en essay.
-
2018Philip Vermeulen - Physical Rhythm Machine / Boem BOem Magazine Aurelio Cianciotta neural.it/2018/11/philip-vermeulen-physical-rhythm-machine-boem-boem/ Een korte recensie over Boem BOem.
-
2018Balls To The Wall Magazine Robert Barry London, Verenigd Koninkrijk www.thewire.co.uk/about/artists/philip-vermeulen A review of Boem BOem.
-
2018Website Rijksmuseum Twenthe www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/2417/nl/philip-vermeulen-spelen-en-beteugeling Een essay over Philip's 10 Meters Of Sound, gepubliceerd op de website van Rijksmuseum Twenthe.
-
2018IJverig spinnen de motortjes in deftige Amsterdamse kunstclub Thomas van Huut www.nrc.nl/nieuws/2018/05/29/ijverig-spinnen-de-motortjes-in-deftige-amsterdamse-kunstclub-a1604607 Een recensie over de expositie Out of Order in Arti et Amicitiae (Amsterdam) waar Flap Flap onderdeel van was.
Prijzen en stipendia
-
2021Kunstonderzoek Den Haag, Nederland Research in Ai and Machine learning for the Fanfanfan installation
-
2020Nominatie Volkskrant Beeldende Kunst Prijs Volkskrant Beeldende Kunstprijs Schiedam, Nederland
-
2020Nominatie Gouden Kalf Best Interactive 2020 Nederlands Film Festival Utrecht (NFF) Utrecht
-
2020Mondriaan Fonds Werkbijdrage Jong Talent Mondriaan Fonds Amsterdam
-
2018Talentontwikkeling Stimuleringsfonds
-
2017Department Award Kabk, ArtScience Price
-
2016Summersession Grand V2 Rotterdam